Maderoterapija i masaža valjcima

Maderoterapija i masaža valjcima

nov način uklanjanja celulita

Medoterapiju preporučujemo za:

Maderoterapija je 100% prirodna tehnika anticelulitne masaže koja potiče iz Kolumbije. Temelji se na upotrebi anatomski izrađenih drvenih pomagala (valjaka) koji su u potpunosti prilagođeni funkciji uklanjanja celulita, masnih naslaga i viška vode. Zahvaljujući prirodnim materijalima od kojih su izrađeni valjci, maderoterapija nije invazivna niti izaziva alergijske reakcije.

Tehnikom specifičnih pokreta anatomski oblikovanim valjcina vrši se intenzivni pritisak na celulit i masne naslage i potiče se cirkulacija usporenog limfnog sustava.

Limfni sustav zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Glavni uzročnici usporene cirkulacije limfe su nedovoljno kretanje, loše životne navike i nezdrava hrana. Zahvaljujući usporenoj cirkulaciji limfe u tkivu se zadržavaju masnoće, toksini i suvišna voda što s vremenom dovodi do stvaranja celulita – pojave koja gornjem sloju kože daje izgled “narančine kore”.
Celulit su potkožne naslage masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima; stanje kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože.
Kao to smo već naveli, limfa potiče izbacivanje toksina iz tijela i zbog toga je stimulacija limfnog sustava važan korak u riješavanju celulita, a anticelulit masaža valjcima ima upravo taj učinak – stimulaciju protoka limfe.

Osim celulita, usporena limfna cirkulacija uzrokuje i razne druge probleme poput edema, upala nakon sportskih aktivnosti, raznih oteklina.
Usporena limfna cirkulacija može biti uzrokovana i profesionalnim predispozicijama osobito kod osoba koje puno stoje, genetskim predispozicijama a može biti i posljedica trudnoće, nekih kirurških zahvata i sl.

Redovita maderoterapija pomaže u otklanjanju većine problema koje uzrokuje usporena limfa poput umora, bolova u leđima i mišićima, stresa, poremećaja energetske ravnoteže i toksikacije organizma.

Najbolji rezultat može se postići nizom od 10 tretmana prevedenih u intervalu od 2 – 3 puta tjedno

Share on twitter
Tweet
Share on pinterest
Save