Limfna drenaža + infrared

Infra red limfna drenaža

Limfna drenaža (pressotherapija) je medicinsko-kozmetički tretman koji potiče razgradnju celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema.
Limfnom drenažom se postiže ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma.

Limfa je bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme i bijelih krvnih stanica (limfocita) koji na sebe vežu strane ili kancerogene stanice, tvari i mikrobe te ih izbacuju iz tijela.

Nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koje se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok, te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci.

Limfne žile su vrlo tanke, a za pritisak koji gura tekućinu prema srcu koriste energiju rada mišića. U nekim slučajevima može doći do većeg ili manjeg zastoja u drenaži limfe. Limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde koje su veličine od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da kružeći cijelim tijelom, pročišćavaju limfu od bakterija.

Limfnu drenažu preporučamo u slučajevima:

  • edematoznog, vidljivog celulita
  • loše prokrvljenosti tkiva – posebno nogu, stražnjice i trbuha;
  • loše periferne cirkulacije (hladni prsti i stopala)
  • kod nakupljanja i zadržavanja vode u organizmu;
  • naticanja nogu i ruku;

Debljina i celulit su posebno medicinski, ali i kozmetički problem suvremenog svijeta koji se uz sve preventivne mjere izrazito uspješno tretiraju i limfnom drenažom.
Ovim tretmanom se uklanja višak tekućine iz tkiva koje okružuju masne naslage.
Na taj način smanjuje se ukupna veličina celulitične tvorbe.

Drenaža povoljno utječe i na izgled kože koja tretmanom postaje bolje prokrvljena, bez akni i mitesera te zdrava.

Limfna drenaža provodi se ugodnim tretmanom upuhivanja zraka u posebne manšete koje na taj način pritiskom guraju limfu od periferije prema srcu.

Ljekovitost i primjena infracrvenih zraka poznata je od davnina. Infracrveno zračenje posjeduje najveću energiju i prodire duboko u potkožno tkivo.
Dubinsko zagrijavanje obnavlja unutarnju temperaturu tijela (jogging efekt) te tako potiče intenzivnije znojenje i učinkovitije pročišćavanje organizma.

Infracrveno zračenje se koristi višestruko, kako medicini, kod sportaša, liječenja bolnih zglobova i mišića, ali i za opuštanje. Odlični rezultati postižu se u otklanjanju celulita i masnih maslaga upravo dubinskim zagrijavanjem potkožnog tkiva koje potiče otapanje masnoća te izbacivanjem štetnih tvari putem znojenja.

Jedinstveno i novo na hrvatskom tržištu!

Infrared terapija i limfna drenaža u istom tretmanu potiču dubinsko zagrijavanje tijela čime se poboljšava izlučivanje štetnih nakupina, a time i masnih naslaga te celulita kao i istovremenu drenažu tijela ubrzanim izlučivanjem štetnih tvari iz organizma.

U jednom tretmanu moguće je izgubiti i do litru tekućine, a time i celulitnih, edematoznih naslaga.
Rezultati su vidljivi već nakon jednog tretmana.
Fantastični rezultati u samo jednom tretmanu postižu se kombinacijom anticelulitne masaže te neposredno nakon masaže, infrared terapijom i limfnom drenažom.

Infra red limfna drenaža odijelo
Share on twitter
Tweet
Share on pinterest
Save