Bodyformer

Bodyformer

Bodyformer je elektroterapijski tretman visokosofisticiranim aparatom koji putem niskofrekventnih struja djeluje prije svega na povećanje mišićne mase, a posredno i na razgradnju masnog tkiva i celulita, mišićima vraća tonus i čvrstoću te potiče perifernu mikrocirkulaciju. Mišićne kontrakcije potiču se putem elektroda koje se postavljaju na ciljane dijelove tijela. Ako se tijelo prethodno ili nakon elektrostimulacije tretira

određenim preparatom za drenažu ili se nanese anticelulitna krema, pojačava se razgradnja masnog tkiva jer je prodiranje preparata brže i bolje. Elektrostimulacija prije svega mišićima vraća tonus i čvrstoću čime se postiže lijepo i oblikovano tijelo, a tek posredno, uz adekvatne tretmane mršavljenja i uklanjanja celulita i odgovarajuću prehranu, pomaže mršavljenju i gubitku masnoća. Bodyformer ima učinke kao i tjelesna aktivnost, ali bez tjelesnog napora. Uz adekvatan izbor programa, služi kao priprema za intenzivno vježbanje u teretani, odlazak na skijanje ili ostale sportske aktivnosti, zbog čega je posebno omiljen kod muškaraca, ali i kao definiranje mišića kod aktivnih i profesionalnih sportaša. Mišiće stimulira aparat koji putem električnih impulsa izaziva ritmične kontrakcije mišića.

Bodyformer također sadrži poseban program za ublažavanje bolova i oporavak mišića (upale mišića), ali i program za tretmane protiv ukočenosti i bolova u vratu, ramenima i leđima pa je adekvatna dopuna ili nadomjestak fizikalnoj terapiji.

Ističemo i poseban program nakon poroda kojim se iscrpljeni i „uspavani“ mišići tijela tijekom trudnoće, vraćaju u svoje prvobitno stanje u kratkom roku.

Elektro stimulacija mišića

Kod svakog električnog podražaja, kontrakcijom mišići dobivaju puno širokih impulsa, što znači da se muskulatura uvijek aktivira i deaktivira u istoj dubini. Zato je Physo-m razvio VARIPLUS program kako bi se mišići stimulirali puno šire, gdje se automatski kod svake kontrakcije mijenja širina impulsa te se muskulatura stimulira u različitim dubinama.

Bodyformer ima 12 osnovnih memoriranih programa. FAST program za samo 20 min može smanjiti obujam trbuha i bokova za 3 pa i 6 cm. Nakon 10 tretmana smanjuje se obujam, mjereno na 4 različita mjesta i do 57 cm (rezultati tretmana su individualni).

„Physo m“ je precizni uređaj predviđen za svaki fizioterapeutski i kozmetički salon te za primjenu u sportskoj medicini. Bodyformer radi na frekvenciji – intenzitetu između 0 – 250 Hz.

Bodyformer ima 12 osnovnih memoriranih programa. FAST program za samo 20 minuta može smanjiti obujam trbuha i bokova za 3 pa i do 6 cm. Nakon 10 tretmana smanjuje se obujam, mjereno na 4 različita mjesta i do 57 cm (rezultati su individualni, a klijentima se preporuča adekvatna dijeta kako bi se ostvarili što bolji rezultati).

Raspolaže s 12 osnovnih memoriranih programa za različite tretmane:

 1. Physo Fast traje 23 min. Predviđen je za jedan intenzivan tretman u kratkom vremenu.
 2. Jačanje muskulature, smanjivanje obujma za početnike, traje 48 min.
 3. Jačanje muskulature, smanjivanje obujma za napredne.
 4. Tretman za sportaše i stalne korisnike,traje 47 min.
 5. Limfna drenaža, tretman celulita, traje 47 min.
 6. Tretman nakon poroda, traje 48 min.
 7. Tretman učvršćivanja grudi, traje 50 min.
 8. Tretman za pravilno držanje tijela, traje 50 min.
 9. Physo Tens, tretman protiv bolova, traje 45 min.
 10. Tretman protiv ukočenosti i bolova u leđima, traje 40 min.
 11. Artroza tretman za jačanje cirkulacije i izmjene tvari, traje 40 min.
 12. Lifting lica, traje 24 min.

Gotovo svi programi rade između 1-250 Hz. S nižom frekvencijom npr. 10 Hz postižemo dublju stimulaciju mišića, a što je frekvencija viša npr. 125 Hz postižemo vrlo ugodnu površinsku stimulaciju. Za vrijeme trajanja bilo kojeg programa moguće je ručno podešavanje intenziteta bilo kojeg kanala.

Što je još izuzetno na ovom aparatu?

VARIPLUS – kod svakog električnog podražaja s kontrakcijom mišići dobivaju puno jednakih širokih impulsa, znači da se muskulatura uvijek aktivira i deaktivira u istoj dubini. Zato je Physo – m razvio VARIPLUS program kako bi se mišići stimulirali puno šire, gdje se automatski kod svake kontrakcije mijenja širina impulsa te se muskulatura stimulira u različitim dubinama.

Zato je isto tako važna mogućnost odabira između MONOpolar i Bipolar.

Kada Bodyformer uključimo na MONOpolar, impulsi idu samo u pozitivnom smjeru što koristimo za ciljano određene mišiće. BIpolar impulsi idu izmjenično u pozitivnom i negativnom smjeru što se naročito preporuča za tretman otklanjanja celulita.

Mogućnosti aparata bazirane su na tri osnovne točke koje su zajednički odgovorne za ispravnu funkciju našeg tijela:

 • Aktivna izmjena tvari – osjećamo da smo u dobroj formi
 • Poboljšava cirkulaciju – osjećamo se aktivno
 • Aktiviranje limfe – osjećamo se zdravo
Share on twitter
Tweet
Share on pinterest
Save