Masaža

Masaža

Klasična masaža

Klasična masaža provodi se s ciljem njegovanja tijela radi poboljšanja općeg zdravlja i zdravstvenog stanja, tjelesnih sposobnosti te povećanja količine energije u organizmu.

Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji. Naravno, izuzetno je korisna i za osobe dobroga zdravlja. Indicirana je kod bolova u leđima, probavnih smetnji, depresije, stresa i anksioznosti. Sigurno je djelotvorna kod kontraktura (ograničene gibljivosti zgloba), mišićnih atrofija, tendinitisa (upale tetiva), distorzija, mišićnih istegnuća te iščašenja.

Masaža je blagotvorna kod problema s disanjem, glavobolja i migrena, a pruža pomoć i onima koji pate od problema s cirkulacijom, grčeva, edema oko zglobova, teških nogu te ublažava sve vrste reumatskih tegoba. Ako ste te sreće da ne patite od ničega navedenog onda jednostavno dođite na opuštajući tretman nakon kojeg ćete se osjećati još bolje!

Relaksirajuća masaža

Kako i sam naziv govori, radi se o umirujućem, opuštajućem tretmanu kod kojeg se tretira parcijalni dio tijela (samo leđa, samo noge) ili cijelo tijelo. Cilj ove masaže je opustiti cijeli organizam. Relaksirajućom masažom i uz dodavanje eteričnih ulja, koža se pročišćava od odumrlih stanica koje tada izlaze na površinu, koža se dodatno hidratizira, hrani i vraća svoju elastičnost. Ovom masažom se smanjuje stres, glavobolja, nervoze, a nije rijetkost i da se kod klijenata otklanja nesanica. Uz ugodnu muziku, eterične mirise i umirujući ambijent, masaža se provodi individualno te se klijentu posvećuje maksimalna pažnja. Često se kod takve vrste masaže dogodi da klijent potpuno opusti svoj organizam i utone u san.

Relaksirajuća masaža

Sportska masaža

Sportska medicinska masaža usmjerena je na mišiće, tetive, ligamente, općenito na tijelo koje je izloženo sportskim aktivnostima. Prilikom sportskih aktivnosti mišićna tkiva oslobađaju mliječnu kiselinu te ako se ona ne izbacuje iz tijela može izazvati oštećenje tetiva i mišićnih vlakana čime može dovesti do kronične upale. Sportskom masažom mišići se dovode u opuštajuće stanje, daje im se bolja snaga, pokretljivost, protok krvi sa znatno boljom cirkulacijom pa tijelo tako lakše i funkcionalnije djeluje. Ciljano se djeluje na opuštanje mišića te se takvim načinom omogućava svakom sportašu jača psihička i fizička aktivnost i izdržljivost. Preporuča se naročito onim sportašima koji su aktivni, kako prije, tako i poslije treninga. Masirajući veću skupinu mišića postiže se i diuretski efekt kojim tijelo izbacuje višak “otrova” iz organizma.

Redovitom masažom, barem jednom tjedno, smanjuje se rizik od ozljeda, kao što su mišićna istegnuća, pucanje mišićne ovojnice, grčevi, istegnuće ligamenata, napuknuće ili kompletno pucanje ligamenata.

Sportska masaža

Medicinska masaža

Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na ciljem manipulacije tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom ). Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Zbog pojačane hiperemije, koža nakon masaže dobiva izgled zategnutosti i elastičnosti. Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma kao i ugljičnog dioksida iz krvi. Medicinska masaža može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.

Iskustva naših klijenata pokazala su kako se, uz gore opisane vrste masaža idealno uklapa primjena Body Formera koji je, sa svojih 12 programa, odlična nadopuna masaži.

Medicinska masaža
Share on twitter
Tweet
Share on pinterest
Save