Geliranje noktiju

Postoji mnogo načina kako nokte možemo učiniti dužima, lijepima i sjajnima. Geliranja noktiju posebno je popularan i jednostavan način kako od malih i krhkih noktiju dobiti lijepe dugačke i čvrste nokte.

Što je geliranje noktiju?​

Geliranje noktiju je postupak nanošenja posebnog gela na nokte koji se zatim učvršćuje pod LED UV lampom. Gel može biti proziran, a može biti i u boji. Na noktima se također mogu nacrtati razni ukrasi, dodati naljepnice za nokte ili cirkoni.

Geliranjem nokte učvršćujemo, sprječavamo da se lome i listaju, a ujedno im dajemo velik sjaj i njegovan izgled. Ovim postupkom ujedno produžujemo vrh nokta i oblikujemo ga prema svojim željama.

Kada je dobro gelirati nokte?

Geliranje je odlično rješenje za tanke i krhke nokte. Naneseni gel čini nokat debljim i učvršćuje ga, tako da Vam krhki i tanki nokti neće smetati pri svakodnevnim aktivnostima. Geliranje noktiju također je zgodno za produživanje noktiju ukoliko su oni prirodno pretanki i lome se pri većoj dužini.

Produžavanje noktiju geliranjem

Kada je u pitanju geliranje, nokte možemo produžiti na dva načina:

Tipse su tanki plastični produžeci vrhova noktiju. Postavljaju se na nokat, lijepe posebnim ljepilom, a zatim se preko njih nanosi gel. Tipse ostaju trajno ugrađene na nokat, sve do njihova uklanjanja ili izrastanja nokta.

Šablone se, s druge strane, postavljaju privremeno ispod vrha nokta. Zatim se na njih nanosi gel i učvršćuje pod LED UV lampom. Nakon toga, šablone se uklanjaju, a vrh nokta oblikuje se i polira.

Salon ljepote i solarij Mikrosun, Velika Gorica: ljubičasti gelirani nokti s ukrasima.
Gel može biti u bilo kojoj boji, ili proziran.

Postupak geliranja noktiju

Priprema noktiju za geliranje

U Mikrosunu pribor za obradu noktiju sterilizira se u sterilizatoru te dodatno dezinficira prije svake uporabe.

Nanošenje gela na nokte i šablonu

Umjesto šablona, može uslijediti lijepljenje tipsi. Budući da u Mikrosunu gel nanosimo na šablonu, što je opisano ranije, prelazimo odmah na nanošenje gela na nokte i šablonu.

Salon ljepote i solarij Mikrosun, Velika Gorica: gelirani nokti na podlozi od bijelog krzna.
Gelirani nokti ukrašeni crtežima, cirkonima ili naljepnicama.

Održavanje geliranih noktiju

Održavanje geliranih noktiju vrlo je važno. Kako nokti rastu, tako će s njima doći do pomicanja i odvajanja gela. Stoga je potrebno svakih 4 do 5 tjedana doći na dopunjavanje gela.

Krhkost i lošiji izgled

Ukoliko se gelirani nokti ne održavaju, oni postaju krhki i podložni oštećenjima. Osim toga, previše izrasli gelirani nokti ne izgledaju više lijepo.

Razvoj bakterija i gljivica

Još jedan razlog za redovito održavanje geliranih noktiju je i mogućnost razvoja gljivica i bakterija ispod gela. Kako nokat raste, gel više ne prianja savršeno uz njegovu  površinu. Nakon 4 do 5 tjedana stvaraju se mikropukotine između gela i nokta. Kroz njih u prostor ispod gela prodire vlaga, a ona je preduvjet za razvoj mikroorganizama na noktima. Stoga se preporučuje redovito dopunjavati gel na noktima, ili ga dati sasvim ukloniti nakon 4 do 5 tjedana.